Miami

Miami har under en längre tid blivit en allt mer populär destination för turister från både USA och Europa. För oss svenskar har det på senare år blivit betydligt enklare och billigare att åka till Miami och flera flygbolag flyger idag direkt från Sverige till Florida.

Så vad är det som gör att Miami har blivit ett populärt resmål för oss svenskar? Klimatet under vinterhalvåret är självfallet en stor anledning. Det har också varit relativt billigt de senaste åren då dollarn stått lågt i kurs.

Många som besöker Miami gör det ofta i kombination med andra destinationer i Florida. Väl i Miami väljer de flesta att spendera sin tid på Miami Beach.

Miami Beach

Miami Beach är faktiskt en egen stad och ligger på en ö strax öster om Downtown Miami. Stranden här är i regel packad med människor och många av husen är byggda i Art Deco-stil. Just arkitekturen och stranden på Miami Beach är det som många av oss svenskar associerar med Miami.

Uteliv

Miami har blivit känt för party och heta nattklubbar och dessa hittar du i massor på Miami Beachs södra del som helt enkelt kallas South Beach. Hotellen, restaurangerna och barerna på South Beach är i regel exklusiva och här är det lätt att spendera mycket pengar. Många kändisar spenderar sina semestrar här och det är inte ett budgetresmål. Men oavsett om du har pengar eller inte bör du åka hit och spendera lite tid om du är i Miami.

South Beach Miami

South Beach på kvällen

Shopping

Mycket av Miamis bästa shopping ligger på Miami Beach. Det mest exklusiva området för shopping i hela Miami är Collins Avenue. På Collins Avenue har i princip samtliga stora designhus större butiker med helt sanslösa priser.

Letar du efter lite mer humana priser på Miami Beach rekommenderas Lincoln Road som är en gågata där det finns allt från gallerior till mindre lokala butiker.

Little Havana

Miami är en mångkulturell stad och en den folkgrupp som satt den tydligaste prägeln på Miami är kubanerna. Mängder av kubaner flydde Kuba under 1960-talet och de allra flesta tog sig till Miami. Den stadsdel i Miami där de flesta av exilkubanerna valde att bosätta sig heter Little Havana och här är det i princip bara spanska som talas.

Ett besök till Little Havana rekommenderas starkt om du vill se mer av staden än stränder och shopping. Här arrangeras också flera större festivaler och är du i Miami under någon av dessa är ett besök hit ett måste.

Hotell i Miami

De flesta som besöker Miami väljer ett hotell på Miami Beach. Utbudet av hotell här är riktigt bra även om det kanske inte finns så många billiga alternativ. De hotell som ligger precis vid stranden är i regel de dyraste och ligger de på South Beach finns risken att de är riktigt dyra.

Väljer du ett hotell i centrala Miami går det att komma ner lite i pris och standarden är i regel väldigt bra. Glöm inte att kolla recensioner från tidigare hotellgäster innan du bokar ditt hotell.

Lycka till!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s